Pardoseli Hibride

Parchet Vinil LVT

Parchet Vinil LVT

Parchet Vinil LVT

   - Pardoselile din vinil au devenit o opțiune populară pentru designul interior datorită aspectului lor atractiv, durabilității și ușurinței de întreținere. Printre acestea, parchetul Luxury Vinil Tiles (LVT) se remarcă prin calitatea sa premium și designurile variate. În special, Germania este cunoscută pentru producția sa de pardoseli din vinil de înaltă calitate, oferind o gamă diversificată de modele și finisaje.

Calitatea premium a modelelor de parchet LVT: Produsele de parchet LVT de calitate premium fabricate în Germania se evidențiază prin tehnologia avansată de producție și materialele de cea mai înaltă calitate. Spre deosebire de podelele convenționale din vinil din PVC, Ter Hurne nu folosește plastifianți, care conțin ftalați nocivi. Pentru a face pardoseala noastră de vinil de lux elastică, folosim un ulei plastifiant natural bio, obținut din boabe de soia, astfel încât să îndeplinească toate criteriile de viață cu emisii scăzute. Acestea sunt proiectate pentru a oferi o rezistență sporită la uzură, impact și deformare, permițându-le să reziste în timp și să mențină aspectul estetic inițial. Finisajele premium, texturile autentice și detaliile fine fac ca aceste modele să fie apreciate în proiectele de design interior de lux.

Locurile potrivite pentru montarea pardoselilor din vinil: Pardoselile din vinil (parchet LVT) sunt adecvate pentru mai multe spații interioare. Iată câteva exemple de locuri unde acestea pot fi montate cu succes:

  1. Rezidențe particulare: Pardoselile din vinil sunt ideale pentru case și apartamente. Acestea pot fi utilizate în dormitoare, living-uri, bucătării, holuri și chiar băi, deoarece sunt rezistente la umiditate și ușor de curățat. Modelele de parchet LVT adaugă un aspect sofisticat și luxos, îmbunătățind estetica generală a locuinței.
  2. Spații comerciale: Pardoselile din vinil sunt o alegere populară în spații comerciale precum birouri, hoteluri, restaurante și magazine. Durabilitatea lor face ca acestea să reziste traficului intens și activităților zilnice, menținându-și aspectul fără a necesita întreținere excesivă.
  3. Instituții de învățământ și facilități medicale: Pardoselile din vinil sunt potrivite și pentru instituții de învățământ, cum ar fi școli și universități, și pentru facilități medicale, cum ar fi spitale și clinici. Una dintre principalele caracteristici ale pardoselilor din vinil care le fac ideale pentru cabinete medicale este rezistența lor la bacterii și microorganisme. Acestea sunt proiectate pentru a fi ușor de curățat și dezinfectat, ceea ce este esențial într-un mediu unde igiena este de o importanță majoră. În plus, pardoselile din vinil nu absorb lichide, ceea ce le face ușor de menținut curate și sănătoase. În mediul medical, igiena, durabilitatea și ușurința de întreținere sunt aspecte cruciale. Pardoselile din vinil se încadrează perfect în aceste criterii, fiind o opțiune populară pentru cabinete medicale. Acestea oferă o suprafață curată și igienică, rezistentă la pete și bacterii, fiind ușor de dezinfectat.

 4. Spații publice și de agrement: Pardoselile din vinil pot fi utilizate în spații publice, cum ar fi săli de expoziții, muzee, săli de sport, săli de conferințe, săli pentru evenimente.

Idei de amenajare cu parchet LVT (click pe imagine pentru detalii) 

Există o varietate de modele de pardoseli din vinil și parchet LVT disponibile pe piață. Unele dintre cele mai populare modele produse în Germania includ lemnul natural, pietra, marmura și modelele decorative. În plus, pardoselile din vinil și LVT vin într-o gamă largă de culori, de la tonuri neutre până la nuanțe mai îndrăznețe, permitându-vă să creați o atmosferă unică în casa dumneavoastră. Parchetul LVT se produce in 3 grosimi 9 mm, 6 mm, 2,5 mm, mai multe variante de dimensiune lamelei și aspect de lemn sau piatră.

Avantaje

Principalul avantaj al parchetului din vinil cu grosime redusă este că poate fi instalat direct peste majoritatea tipurilor de pardoseli existente, inclusiv peste ceramice, lemn, linoleum sau alte pardoseli din vinil. Astfel, eliminați nevoia de a demonta pardoseala existentă, ceea ce poate fi un proces costisitor și consumator de timp. De asemenea, parchetul din vinil cu grosime redusă este extrem de durabil și rezistent la apă, ceea ce îl face ideal pentru bucătării, băi și alte zone cu umezeală. Deși are o grosime redusă, nu compromite calitatea sau durabilitatea, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru orice casă.

Idei de amenajare cu parchet LVT (click pe imagine pentru detalii) 

Instalare

Instalarea parchetului din vinil cu grosime redusă este un proces relativ simplu. Prima etapă este pregătirea pardoselii existente. Aceasta trebuie să fie curată, uscată și plană pentru a asigura o instalare adecvată.

Deși parchetul din vinil cu grosime redusă este o opțiune excelentă pentru instalarea peste pardoseli existente, există câteva considerații de avut în vedere. De exemplu, dacă pardoseala existentă este foarte deteriorată sau inegală, s-ar putea să fie necesară nivelarea acesteia înainte de instalarea parchetului din vinil. În plus, deși parchetul din vinil cu grosime redusă este rezistent la apă, nu este complet impermeabil, așa că nu este recomandat pentru zone cu inundatii potențiale.

În concluzie, parchetul din vinil cu grosime redusă este o alegere eficientă și versatilă pentru renovările care implică instalarea unei noi pardoseli peste cea existentă. Cu o instalare adecvată și cu întreținere corespunzătoare, această pardoseală poate adăuga frumusețe și durabilitate pardoselilor.

Pardoselile din vinil LVT sunt extrem de versatile și pot fi instalate în aproape orice încăpere a casei. Datorită rezistenței lor la apă, aceste pardoseli sunt ideale pentru băi, bucătării și alte zone unde există riscul de scurgeri sau de umezeală. Sunt, de asemenea, o alegere bună pentru dormitoare, livinguri și birouri, datorită confortului și aspectului lor estetic. În plus, parchetul LVT este o opțiune populară pentru subsoluri, deoarece este rezistent la umezeală și nu se deteriorează la fel de ușor ca alte tipuri de pardoseli.

Indiferent de alegerea dumneavoastră, este important să vă asigurați că parchetul este instalat și întreținut corect pentru a-i prelungi durata de viață și a menține aspectul. La Gada Ceramic, vă putem oferi sfaturi și recomandări pentru a vă asigura că alegeți parchetul potrivit pentru nevoile dumneavoastră.