Pardoseli Hibride

Culoarea anului 2023 Viva Magenta 18-750 în amenajările interioare

Living cu Magenta

Cu toții avem o culoare preferată. De fapt, deciziile de zi cu zi ne sunt influențate de culorile din jurul nostru. Poate vi se pare prea mult spus, dar gândiți-vă de câte ori nu ați cumpărat un obiect pentru că v-a plăcut culoarea lui sau dimpotrivă, de exemplu, nu ați purtat un articol vestimentar primit cadou pentru că nu vă reprezenta culoarea materialului? Culorile nu sunt doar ceea ce vedem, ele sunt întotdeauna simbolul a ceva.

De aceea s-a înființat și Institutul Culorii Pantone. Pentru a-i educa pe cei care produc și pe cei care consumă, deopotrivă, despre puterea culorilor. Culoarea este un limbaj universal, cu cât îi înțelegem semnificațiile, cu atât putem să ne manifestăm social, să înțelegem evenimente și culturi, să comunicăm mai bine, să fim conectați dincolo de diferențe. Este evident că odată ce s-a numit culoarea anului, produsele care o poartă vor fi mai degrabă achiziționate- este un efect secundar firesc. Scopul este însă altul. Expertiza institutului este recunoscută la nivel mondial pentru că se bazează pe analiza evenimentelor istorice recente, identificând o nevoie curentă colectivă și culoarea care să o reflecte, care să fie în tendință cu „spiritul epocii״, să dea vocea comună a comunităților din întreaga lume.

Pentru că tot întreaga lume este părtașă la efectele unei pandemii, războiului, schimbărilor climatice, care nu sunt niciodată doar de natură economică, impactul asupra ființei este profund. De aceea avem nevoie să ne regăsim. Viva Magenta 18-750, culoarea anului 2023, ne oferă mijlocul de exprimare pentru forța necesară acestei schimbări- o forță nicidecum violentă, ca vremurile tulburi pe care le trăim, ci mai degrabă gingașă. 

Idei de amenajare: Viva Magenta 18-750 și pardoseala din parchet hibrid ⇓ 

Este o declarație că ne cunoaștem originea, identitatea și că nu ne pierdem în fața pericolelor, că vom da dovadă de curaj în lupta cu provocările, perseverență în a scrie un capitol mai bun. Culoarea neconformistă a anului 2023 este una a optimismului, a bucuriei, a  îndrăznelii. Ne aduce evadare și vindecare. Creează fondul pentru un viitor pozitiv, în care atitudinea de celebrare a vieții se împletește cu inventivitatea, cu deschiderea către era digitală. Viva Magenta ne întoarce către natură, ne re-dovedește atracția către culorile originare, pentru a ne găsi echilibrul în aceste perioade de criză, în fața cărora devenim tot mai vulnerabili, fiind în același timp energică, vibrantă, încât ne inspiră un nou început. Compusă atât din tonuri calde, cât și reci, acționează asupra noastră în spectrul fizic, înfrumusețându-ne mediul înconjurător, dar și intangibil, al ideilor, spiritualității și credințelor.

Culoarea anului se va regăsi peste tot în viețile noastre și nu va fi o excepție în amenajările interioare. Semnificația ei va fi întărită prin utilizarea mai multor elemente naturale în casele noastre. Prezența plantelor și lemnului, recondiționarea unor obiecte de mobilier vechi ne ușurează efortul de a atinge acea stare de bine, dată de legătura cu natura, cu originile. Motivele frunzelor și florilor pot fi inserate în amenajările din 2023 inclusiv prin ceramică, sunt numeroase colecții de faianță care ne pot ajuta să restaurăm stabilitatea în casa noastră. Viva Magenta este o culoare tare, țineți cont de proporția în care o folosiți. Găsiți curajul de a o aduce în casă, ca accent printr-un fotoliu, o lampă, o vază, un tablou, o placă decorativă sau un covoraș în baie. Veți captiva privirile musafirilor și vă veți arăta tăria de a merge mai departe.

Orice culoare elogiază anumite valori. Prin introducerea culorii respective în viața noastră, mai ales în cunoștință de cauză a sursei de inspirație, aceste pot deveni definitorii. Alegând o anumită culoare și dând-i rolul pe care și l-a obținut de-a lungul istoriei, putem determina ca aspirația din spatele ei să devină realitate. Vă dorim ca Viva Magenta să vă aducă sentimentul că fiecare zi ne este o sărbătoare!

Dormitor cu Magenta

Articole similare