Gresie - Faianta

Montaj, chituire si intretinere placi de gresie portelanate de dimensiuni mari

Baie amenajata cu placi mari de gresie cu aspect de marmura lucioasa Keope

Va prezentam in continuare recomandarile furnizorului Keope in ceea ce priveste manipularea, montajul, chituirea si intretinerea placilor portelanate de dimensiuni mari.

Incepem cu modul de ambalare pentru a vizualiza tipul de palet din lemn folosit pentru placile portelanate in dimensiuni mari: 120×120 cm, 120×240 cm, 120×278 cm.

 

Ambalare placi mari Plus Tip ambalare placi mari Keope Ambalare plci mari Plus Keope

 

 

Pentru a muta placile de dimensiuni mari se folosesc instrumente potrivite: ventuze cu pompa de presiune, bare metalice cu ventuze, carut special cu roti, masa speciala pentru prelucrare.

 

Ventuze cu pompa de presiune Carut special pentru placi de gresie mari MAsa speciala prelucrare placi de gresie mari

                    

Manipularea placilor de gresie portelanate de dimensiuni mari se face ca in imaginile de mai jos:

Manipulare placi portelanate mari Plus Keope Manipulare placi mari portelanate Plus Manipulare placi mari gresie portelanata Keope

 

Lastrele care necesita taiere pe anumite laturi, gaurire sau alte tipuri de prelucrare, se vor manipula cu mare grija si se vor folosi instrumente potrivite – ca in imaginile prezentate. Gaurile necesare pentru montajul accesoriilor, robinetilor sau cablurilor electrice, se vor face la cel putin 5 cm fata de marginea placii de gresie. Se asaza placa de gresie pe un plan de lucru stabil, curat si perfect drept, cu partea de finisat in sus. Pentru prelucrare se foloseste un disc diamantat montat pe un polizor unghiular sau pe un burghiu normal (fara percutie) si se incepe gaurirea placii la unghi de 75 grade.

 

Executare gaurire placa mare keope prelucrare placi mari Keope prelucrare placi gresie portelanate mari

Pentru taiere liniara se folosesc masini de taiat cu disc diamantat pentru gresie portelanata.

 

Taiere placi portelanate mari Keope taiere liniara placi portelanate Keope Taiere placi mari de gresie portelanata Keope

Taiere liniara manuala:

 

Taiere liniara manuala Placi_portelanate_mari_Keope prelucrare_placi_mari_gresie_portelanata

 

Decuparile in placa de gresie se fac cu diverse dimensiuni/forme si sunt necesare pentru a instala prize electrice, robineti, accesorii…etc. Acestea se vor face la minim 5 cm de la marginea placii cu ajutorul instrumentele potrivite prezentate mai sus.

 

Decupare_placa_de_gresie_portelanata_mare decupare_in+placa_de_gresie_portelanata_Keope decupare_placi_portelanate_mari_Keope

 

Pregatirea suportului pentru a realiza montajul placilor portelanate de dimensiuni mari

Inainte de a aplica adezivul pe perete/pardoseala, trebuie sa va asigurati ca stratul suport este perfect drept si curat, iar placile ce urmeaza a fi montate au fost spalate cu un burete imbibat in detergent. Adezivul se aplica in strat unform atat pe placa cat si pe perete/pardoseala. Se vor folosi ustensilele recomandate – spatula dintata cu distanta mai mare de 3 mm pentru aplicarea adezivului pe placa de gresie si mai mare de 10 mm pentru aplicarea adezivului pe perete/pardoseala. Aplicarea adezivului pe stratul suport si pe placa, se va face cu linii drepte paralele cu latura scurta a placii de gresie, fara a lasa suprafete neacoperite. Utilizati intotdeauna tipul de adeziv recomandat pentru gresie portelanata.

pregatire strat suport montaj placi de gresie ustensile_pregatire_perete_montaj gresie pregatire strat suport montaj gresie
Montaj Placi mari gresie portelanata montaj_placi_gresie_portelanata Montaj_placi_portelanate_mari
Montaj_placi_portelanate_mari_Keope Montaj_placi_gresie_portelanata_mari Efectiuare_montaj_placi_gresie_dimensiuni_mari

 

La recomandarea producatorului placile de gresie rectificate se monteaza cu un rost de minim 2 mm. Chitul de rosturi are rolul de a sigila distanta dintre placi, protejand astfel stratul suport si suprafata este usor de curatat si intretinut. Chituirea placilor se realizeaza numai dupa ce adezivul este intarit si sustine placa lipita (de verificat timpi intarire adeziv). Se recomanda chituirea unor suprafete mici (4-5 mp), dupa care se spala surplusul de chit de pe placi. Chitul pentru rosturi indiferent de tip (pe baza de ciment, epoxidic ..etc) se spala imediat dupa chituire pentru a evita intarirea acestuia pe placile de gresie.

 

Chituire_placi_de_gresie placi_gresie_chituire Placi de gresie mari chituire

 

Dupa chituire se spala placile cu apa si/sau detergent pentru gresie.

Spalare gresie gresie portelanata spalare gresie_placi_mari

 

Video montaj placi de gresie portelanate de dimensiuni mari.

Va asteptam in showroom pentru consiliere de specialitate!

Gada Ceramic

Articole similare