Parchet din lemn

Parchet Barlinek Amenajari Interioare 2023

Parchet Barlinek Amenajari Interioare 2023

Parchet Barlinek Amenajari Interioare 2023

  - Parchetul triplustratificat din lemn produs de Barlinek Polonia, este o soluție excelentă pentru cei care doresc să aducă în casa lor eleganța și calitatea unei pardoseli autentice. Acest tip de parchet combină frumusețea naturală a lemnului cu rezistența și stabilitatea unui material stratificat, făcându-l ideal pentru o varietate de pardoseli.

Parchetul triplustratificat de la Barlinek este alcătuit din trei straturi de lemn, care sunt lipite între ele. Stratul superior, sau stratul de uzură, este realizat din lemn de stejar sau alte esențe, oferind aspectul autentic și frumusețea naturală pe care mulți și-o doresc într-o pardoseală. Straturile intermediar și inferior sunt realizate din lemn moale sau contraplacat, ceea ce asigură o stabilitate și o rezistență sporită la umiditate și variații de temperatură. Lamelele de parchet triplustratificat pot fi: 1 lamela unica – full plank, 3 randuri de lamele pe lungime – 3 strip, herringbone sau chevron. Lamelele de parchet prezintă o varietate de dimensiuni cum ar fi: 2200x180x14 mm, 2200x207x14 mm sau varianta scurtă 1100x130x14 mm, 725x130x14 mm. 

Parchetul din lemn triplustratificat de la Barlinek este recomandat și pentru pardoselile cu încălzire.

Idei de amenajare cu modele de parchet Barlinek, lamelă unică (click pe imagini pentru detalii și ofertă de preț)

Idei de amenajare cu modele de parchet Barlinek, lamelă 3 strip ⇓ (click pe imagini pentru detalii și ofertă de preț)

Idei de amenajare cu modele de parchet Barlinek, lamelă montaj chevron/herringbone (click pe imagini pentru detalii și ofertă de preț)

Parchet Barlinek Amenajari Interioare 2023

Parchetul din lemn poate fi finisat în multe moduri, dar cele mai comune sunt uleiul și lacul. Alegerea între aceste două finisaje depinde în mare măsură de aspectul dorit și de nivelul de întreținere pe care ești dispus să îl oferi pardoselii tale. Iată câteva diferențe esențiale între lamelele de parchet din lemn uleiate și cele lacuite:

Parchetul uleiat

Parchetul uleiat este tratat cu un ulei special care pătrunde în porii lemnului și se întărește, oferind o protecție naturală împotriva murdăriei și a umidității. Uleiul accentuează textura și culoarea naturală a lemnului, oferind un aspect cald și autentic.

Avantajele parchetului uleiat includ capacitatea de a fi reparat parțial în caz de zgârieturi sau pete, fără a fi necesară înlocuirea întregii lamele sau refinisarea întregii pardoseli. În plus, parchetul uleiat este adesea preferat pentru aspectul său natural și pentru atingerea sa mai caldă și mai moale.

În ceea ce privește întreținerea, parchetul uleiat necesită o îngrijire mai regulată decât parchetul lacuit. Acesta ar trebui să fie curățat cu produse speciale și uleiat periodic (de obicei anual sau la doi ani) pentru a-i menține aspectul și protecția.

Idei de amenajare cu modele de parchet Barlinek, suprafață uleiată ⇓ (click pe imagini pentru detalii și ofertă de preț)

Parchetul lăcuit este acoperit cu un lac care formează un strat protector deasupra lemnului. Acest strat este de obicei mai rezistent decât finisajul uleiat și oferă o protecție mai mare împotriva petelor, zgârieturilor și a umidității.

Avantajele parchetului lăcuit includ durabilitatea și ușurința de întreținere. Parchetul lăcuit este rezistent la pete și se curăță ușor cu un mop umed sau cu un aspirator. Nu necesită o reînnoire regulată a finisajului, ceea ce îl face mai potrivit pentru zone cu trafic intens sau pentru persoanele care preferă o opțiune de pardoseală cu întreținere redusă.

În ceea ce privește aspectul, parchetul lăcuit are un finisaj mai uniform și mat, care poate să nu scoată în evidență textura și culoarea naturală a lemnului la fel de mult ca uleiul.

În concluzie, alegerea între parchetul uleiat și cel lacuit depinde în mare măsură de preferințele tale estetice și de nivelul de întreținere pe care ești dispus să îl oferi pardoselii tale.

Idei de amenajare cu modele de parchet Barlinek, suprafață lăcuită ⇓ (click pe imagini pentru detalii și ofertă de preț)

Parchet Barlinek Amenajari Interioare 2023

Unde se poate monta parchetul triplustratificat din lemn?

Parchetul triplustratificat este potrivit pentru majoritatea spațiilor din casă, mai puțin în zonele de trafic intens, precum bucătăriile și holurile. Datorită structurii sale stratificate, acest tip de parchet este mai stabil decât lemnul masiv, ceea ce înseamnă că se poate monta în zone cu variații de temperatură și umiditate, cum ar fi încăperile cu încălzire în pardoseală. Cu toate acestea, nu se recomandă utilizarea parchetului triplustratificat în băi sau spații cu umiditate foarte mare, întrucât lemnul poate fi afectat de umiditatea excesivă.

De unde cumperi parchetul triplustratificat din lemn?

Dacă ești interesat să achiziționezi parchetul triplustratificat din lemn produs de Barlinek Polonia, magazinul Gada Ceramic din București este locul perfect pentru a-ți începe căutarea. Acest magazin este renumit pentru selecția sa variată de pardoseli de calitate și pentru personalul său amabil și experimentat, care te va ajuta să alegi cea mai bună soluție pentru casa ta.

Gada Ceramic oferă nu doar parchetul triplustratificat de la Barlinek, ci și o gamă largă de produse pentru amenajarea interioară, incluzând plăci ceramice, mozaicuri, gresie și faianță.

Vezi și articolul : Parchet HyWood Modele 2023 - Gada Ceramic